Actualitatea internațională Înapoi

Concursul Internațional „George Enescu” - evenimente de promovare la Chișinău

Publicat: vineri, 26 Aprilie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 26 aprilie 2024, în Sala cu Orgă din Chișinău au loc o două evenimente organizate de Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și ARTEXIM, în scopul promovării ediției cu numărul 19 a Concursului Internațional "George Enescu". Concursul se va desfășura la București în perioada 31 august - 27 septembrie 2024.

Astfel, începând cu ora 17:00, publicul va putea urmări o conferință de prezentare a competiției, susținută de Cristian Măcelaru, director artistic al concursului și festivalului, alături de Cristina Uruc, director executiv.

Iar de la ora 19:00, se va desfășura un recital instrumental în cadrul căruia va evolua violonista Alexandra Conunova, laureată a ediției din anul 2011, cu participarea pianistului Nathanael Gouin. Programul cuprinde lucrări de George Enescu, Clara Scumann, Edvard Grieg și Béla Bartók. La eveniment vor participa, de asemenea, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, Monica Babuc, director al Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chișinău, dar și Larisa Zubcu, director general al Sălii cu Orgă din același oraș.

Concursul Internațional "George Enescu" se adresează muzicienilor din întreaga lume, născuți după 1 august 1989 și are ca scop promovarea și susținerea tinerelor talente, prin oferirea de premii și oportunități de lansare în carieră, dar și promovarea la nivel mondial a creației compozitorului român. Următorul eveniment cultural de promovare a concursului este programat mâine, în Londra.

Sarah Natsis